Dhr. Andrew Istanto, 3e Dan |  Hoofdtrainer SC Ilyo

Aanspreektitel :  Boosabum(-nim)


Hoi! Laat ik mij even aan jou voorstellen!

Mijn naam is Andrew Istanto en ik ben de Hoofdtrainer van deze sportclub. Naast de sportclub werk ik fulltime op een kantoor op gebied van stoffen en interieur. En thuis geniet ik van mijn 2 kinderen (zoon en dochter) en lieve vrouw.

Net als velen werd ik vroeger door mijn ouders gestimuleerd om vechtsporten te gaan doen, zodat ik zelfstandig kon werken aan mijn groei, ontwikkeling en om gedisciplineerd het leven door te gaan. Ik mocht van alles uitproberen en dat heb ik gedaan; Judo, Karate, Kickboxen, Ving Chun en Pencak Silat. Totdat in 1994 op tienjarige leeftijd de sport Taekwondo aan mij werd voorgesteld. Dit paste bij mij en hier voelde ik mij het meest op mijn gemak! 

Vechtsport heeft al vanaf kleins af veel interesse en invloed op mij gehad. Niet alleen in dit geval het spectaculaire vliegwerk en trapkunst, maar ook om het verhaal achter de vechtsport.

Mijn debuutwedstrijd in Vrielink ('96) sleepte ik meteen de eerste plaats! En dit smaakte naar meer. Sindsdien ben ik zeer actief geweest op wedstrijdgebied en behaalde vele titels op o.a. nationale kampioenschappen als internationaal kampioenschappen.

In 2000 behaalde ik met veel succes en lof de 1e Dangraad. Eind 2002/2003 heb ik vanwege ernstige gezondheidsproblemen een pauze moeten inlassen. Toen het achter de rug was, heb ik het allemaal weer rustig op moeten pakken. Omdat ik niet meer actief bezig was op wedstrijdgebied heb ik mij voornamelijk gericht op het lesgeven en overdragen van kennis, waar ik heel veel passie en plezier aan heb. Het doet mij ook goed en veel plezier om sporters te zien stijgen in hun eigen individuele ontwikkeling, zowel lichamelijk als mentaal.

Naast het lesgeven op de vaste trainingsdagen, houd ik mij bezig met verschillende activiteiten in het kader van Sport en Beweging. Door middel van diverse demonstraties op evenementen en het geven van Taekwondo-workshops op oa. basisscholen proberen wij hier ook jongeren te stimuleren in sport en beweging. Omdat de huidige tijd vaak omringd word door steeds meer automatisme en ´gemak´ vind ik dit een belangrijk aspect. Niet alleen het stimuleren van lichamelijke beweging, maar ook het actief bewust gebruik maken van het menselijk brein en de creativiteit. De kennis die ik heb meegekregen in de basis van mijn training van Sabum(-nim) Mevr. Debby Boum Bletterman, draag ik dan ook met plezier over aan anderen.

Zie ik jou snel in onze Dojang??
Dhr. Aloysius Biervliet, 1e Dan | Asst. Clubtrainer


[ profiel info volgt z.s.m.! ]

 
 
 
 
E-mailen
Bellen