Taekwondo SC Ilyo

In 1990 hebben wij. toen nog onder de naam Taekwondo Koryo,  ons voor het eerst gevestigd in de wijk Rokkeveen in Zoetermeer. Toenmalig clubtrainer Debby Boum Bletterman heeft de trainingen onder haar vleugels genomen en bouwde aan de fundering van de sportclub in Zoetermeer. Uiteindelijk besloot zij om haar trainingsfilosofie zelfstandig voort te zetten. Taekwondo SC Ilyo Zoetermeer werd toen op 30 maart 1998 opgericht. 

In de loop der jaren heeft SC Ilyo vele studenten opgeleid tot kampioenen op het gebied van zowel Sparring als Technical op nationaal en internationaal niveau. Ook hebben tientallen leerlingen hun zwarte bandgraad verdiend onder het wapen van SC Ilyo. 

Taekwondo Sportclub Ilyo is aangesloten bij de Taekwondo Bond Nederland en daarmee erkend door het NOC*NSF.

De trainingen worden gegeven door rijksgediplomeerde trainers. Klik hier om kennis te maken met de trainers!

Ben je nieuwsgierig over de trainingen? Klik hier !

Mevr. Debby Boum Bletterman, 4e Dan  | Oprichtster SC Ilyo Zoetermeer

Titel Sabum(-nim) 

 

Een hele tijd geleden was ik op zoek naar een sport, wat mij kon helpen om mezelf te leren ´verdedigen´ tegen de puberjongens op school. Mijn keuze viel op Taekwondo vanwege de mooie hoge beentechnieken, de stijlvormen en de strakke discipline. Op 15 jarige leeftijd, in januari 1977, nam ik mijn eerste les en sindsdien is het een deel van mijn leven. In 1980 behaalde ik mijn eerste Dan. Vanaf die tijd werd ik actief als assisten-trainer bij Koryo Zoetermeer ; de club waar ik destijds zelf trainde. Het assisteren en begeleiden trok me meer aan; wat heeft geleid dat ik in 1991 in de wijk Rokkeveen zelf ben begonnen onder mijn oude clubnaam. In 1998 is daaruit voortvloeiden Taekwondo SC Ilyo Zoetermeer opgericht.

Ondertussen had ik mijn trainersdiploma en mijn 2e, 3e en 4e Dan behaald en was op latere leeftijd weer actief bezig met stijlwedstrijden. Verder ben ik 9 jaar werkzaam geweest bij de Taekwondo Bond en was daarmee op de hoogte van alle ins en out. Ik heb jaren deel uit gemaakt van de Nationale Stijlselectie o.l.v. de Koreaanse Grootmeester Dhr. Seo Muyng Soo, 9e Dan. Met de eerste plaats op de Open Dutch Technical waar uit de hele wereld talenten en selectieleden deelnamen, kwalificeerde ik mij voor de EK Stijl 1997 in Turkije. Ik behaalde de finale, maar kon het helaas niet winnen van het thuisland en won het zilver. Een enorme ervaring, waar het Nederlandse Team als geheel zeer goed presteerde en wij het goud in de categorie landenprijs wisten binnen te slepen.

Daarna heb ik mij geheel gericht op het lesgeven, begeleiden en coachen. In de loop der jaren heb ik veel zwarte banders kunnen opleiden en veel kampioenen in zowel Sparren en Stijl voortgebracht.

Robbert Kemp was van de allereerste dag dat ik de vestiging in Rokkeveen op 1 november 1991 startte mijn eerste leerling en na ruim 28 jaar is hij er nog steeds! 

Patrick Vroegindeweij met wie ik zelf samen heb getraind in de eind jaren 70 is vanaf 1 maart 1992 lid van Ilyo!

Aloysius Biervliet is op 13 jarige leeftijd begonnen, enorm veel prijzen in de categorie sparren behaald en nu ook al 27 jaar bij de club!

Andrew Istanto, de prijzenpakker en gespecialiseerd op het gebied van Stijl is ook al ruim 25 jaar Ilyo Diehard! 

Met hun feeling voor Taekwondo en voor de club, talent en enthousiasme zijn zij een perfecte combinatie voor het blijven voortbestaan van Taekwondo Sportclub Ilyo Zoetermeer. 
 
 
 
E-mailen
Bellen